Božićni mafini sa pireom od jabuke

17/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Mora da je zbog magije Božića, ali ovi mafini nam se čine tri puta ukusnijim od drugih."
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano309
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice1
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 šolja, mek
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • pire od jabuke - 2 šolje
  • brašno - 4 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • vanila - 1 kapsula
  • cimet - 1 kašičica
  • pimen - ½ kašičice, mleven
  • karanfilić - 1/8 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu umutite omekšali maslac i šećer da dobijete kremastu masu. Pri neprekidnom mućenju dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. Dodajte u pire od jabuke i ponovo umutite.

Prosejte brašno. U njega dodajte sodu, cimet, samleveni pimen i karanfilić. Dobro promešajte. Polako dodajte suve sastojke u umućena jaja. Mešajte drvenom kašikom ili špatulom.

Maslacem premažite kalup za mafine. Možete koristiti i papirne. Punite kalupe do ¾. Mafini će tokom pečenja narasti i ispuniti kalupe.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Ukoliko čačkalicu zabodete u mafin i izvučete je čistu, znači da je pečeno.

Mafine možete da pospete cimetom i šećerom u prahu. Dekoracija je po Vašoj želji i Vašoj inspiraciji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Катарина Кнежевић
Savršeno!
0
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti