Praznična đevrek pogača

17/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Najizdašnija i najukusnija đevrek pogača je ovde. Zato, nemojte se kolebati, nego spremite papir i zapište recept."
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano560
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U mlako mleko rastvorite šećer i dodajte kvasac. Ostavite na stranu određeno vreme da kvasac proradi.

Prosejte brašno i u sredini napravite rupu u koju stavite so, jaje, kiselo mleko, omekšali maslac i mleko sa kvascem. Umesite meko testo, koje se ne lepi. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom da nadođe.

Dok testo nadolazi, pripremite nadev. Izrendajte ili izmrvite sir. U sir dodajte jedno umućeno jaje i omekšali maslac. Dobro promešajte nadev.

Nadošlo testo razvucite na radnoj površini posutoj brašnom da dobijete ne previše debelu koru – oko 1 cm. Čašom isecite krugove. Ostatak testa posle rezanja, ponovo umesite, razvucite i isecite krugove, dok ne upotrebite svo testo.

Sledi ređanje u pleh, u koji je postavljen papir za pečenje. Na krug testa stavljajte punjenje i zatim drugi krug. Ređajte kao kulu, ali ne mnogo visoku, kako bi mogli da je prebacite u pleh. Na ovaj način pravite nekoliko kula i prebacite ih u pleh.

Poređanu pogaču ostavite da ponovo nadođe još 30 minuta. Pre nego što stavite pogaču u rernu, premažite je umućenim žumancem sa malo ulja i posolite susamom ili semenom maka. Pecite u rerni na 200 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija