Pire od jabuke

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Pire od jabuke
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
17/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ukusan pire, koji možete servirati kao laki desert, ali ga možete koristiti i u Vašim kulinarskim fantazijama."

Potrebni sastojci

  • jabuke - ½ kg
  • šećer - 120 g
  • cimet - ¼ kašičice
  • sok od limuna - ½ limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke operite, oljuštite i uklonite im semenke. Nasecite ih na deblje režnjeve.

U šerpu stavite nasečene jabuke. Zalijte ih vodom da ih pokrije. Šerpu stavite na slabu vatru i kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Zatim ih ispasirajte štapnim mikserom.

Dodajte šećer, sok od limuna i cimet i vratite šerpu ponovo na vatru za oko 5 minuta.

Gotov pire od jabuka možete konzumirati odmah ili ga koristite kod pravljenja drugih kolača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: