Aromatično kuvano vino – “Gluvajn

17/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Pre nego što uzmete antibiotik, probajte čašu, dve, tri ovog mirisnog kuvanog vina."
Priprema5 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crno vino – 1 flaša
  • šećer – ½ šolje
  • mandarine – 3 komada
  • jabuke – 1 komad
  • kora od narandže – od 1 narandže
  • karamfilić – 3 komada, celih cvetića
  • đumbir – 2 tanka režnja
* merne jedinice

Način pripreme

Vino sipajte u veću šerpu i zagrejte na slaboj vatri. Nikako nemojte dozvoliti da vino provri. Kada se ugreje, dodajte šećer i začine.

Promešajte s vremena na vreme dok se šećer ne istopi. Dodajte opranu i nasečenu jabuku, mandarine i koru od narandže.

Ostavite da se lagano krčka oko 1 sat na slaboj vatri. Možete dodato još šećera po ukusu.

Servirajte vruće sa kriškama narandže ili limuna.

Naziv ovog pića potiče iz nemačkog jezika (gluhende Wein) i znači plamteće vino.

Ovo je tradicionalno božićno vino, koje pomaže kod nazeba, prehlade i kašlja. Efektivno je i kod gripa, upale pluća i bronhopneumonije.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija