Krupno samlevena ljutenica sa patlidžanom

17/02/2017
"Da li postoji svežija i ukusnija ljutenica?"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 8 kg
  • patlidžani - 2 kg pečenih
  • paradjz pire - 2 tegle
  • ulje - 800 ml
  • so - po ukusu
  • šećer - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kako bismo ljutenicu što pre napravili, koristimo prethodno napravljen i zgusnut paradajz pire.

Prethodno ispečemo paprike i patlidžan. Oljuštimo i očistimo od semenki. Njihova doza je u pečenom, a ne u presnom vidu.

Mašinom za mleveno meso samenjemo proizvode. Tako se dobijaju krupniji komadi.

Dodajemo paradajz pire, so i šećer po ukusu. Odaspemo masnoću i kuvamo ljutenicu oko 20-30 minuta.

Proizvodi su već obrađeni, zato im ne treba mnogo vremena, samo da se pomešaju ukusi.

Sipamo u suve tegle, i sterilizujemo ih oko 7-8 minuta.

Ljutenica dobija neverovatan ukus ako se proizvodi peku i kuvaju na vatri. Tada dobijaju lagan prodimljen ukus.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija