Đavolja jaja u paradajz sosu

18/02/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Ova jaja su pikantni dokaz da se u paklu sprema još bolje!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • za sos
  • paprike u paradajz sosu - 1 tegla
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • origano
  • brašno - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jaja, oljuštite ih i podelite na pola. Odvojte žumanca i stavite ih u činiju, pa dodajte rendan kačkavalj, sir i začine.

Sve dobro promešajte i dobijenom smesom napunite belanca. U tiganju zagrejte ulje, pa na njemu propržite luk i beli luk. Dodajte kašičicu brašna i teglu paprika u paradajz sosu (koje ste prethodno ispasirali).

Dodajte začine i ostavite sos da se krčka još nekih 15 minuta, pa nakon toga sklonite sa ringle i isipajte u tepsiju.

Preko poređajte punjena jaja i pecite sve zajedno na 220 stepeni oko 20 minuta. Jelo poslužite toplo, po želji možete posipati iseckan svež luk i peršun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija