Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Domaća francuska seoska torta sa keksom

Domaća francuska seoska torta sa keksom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Domaća francuska seoska torta sa keksom1 / 9
18/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ludi ste za slatkim? Ova torta sa orasima je savršena poslastica."

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g mekan sa maslacem
  • kiselo mleko - 500 g ceđeno
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • smeđi šećer - 100 g
  • med - 12 kašika
  • vanila - 1 kom.
  • limun - 1 kom. (kora + sok)
  • orasi - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipamo jedno za drugim ceđeno kiselo mleko, kiselu pavlaku, šećer, 3 kašike meda, vanilu, sok i koru limuna. Sve zajedno umutiti mikserom do dobijanja pufnastog krema.

Umutiti dobro i slatku pavlaku i postepeno i pažljivo dodati je drugoj smesi. Pokreti treba da su kao talasi odgore nadole, kako bi krem ostao pufnast.

U plehu sa prstenom ređamo red keksa, pokrivamo sa 1 kašikom meda i nanosimo u ravnom sloju krem debljine oko 0. 5 cm. Ređamo tako još 7 redova sa keksom, medom i kremom. (Ostaje nam još keksa i krem za premaz).

Poslednje stavljamo krem i stavljamo tortu u frižider na 2 sata da se stegne i da se sastojci lepo povežu. U blenderu sameljemo preostali keks i orahe.

Nakon što izvadimo tortu iz frižidera i uklonimo prsten, premazujemo je kremom sa strane. Pažljivo raspoređujemo mleveni keks i orahe po površini torte. Ponovo je vraćamo u frižider na najmanje 4 sata. Dobro je da je pokrijemo poklopcem za torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: