Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarmice od vinovog lista sa belim sosom

Sarmice od vinovog lista sa belim sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Sarmice od vinovog lista sa belim sosom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
18/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ovamo narode! Pripremili smo ukusne sarme, belim sosom smo ih prelili. Ovamo narode!"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 4 šolje, mleven
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • so
  • ulje
  • za sos
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • brašno - 1 puna kašika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite listove vinove loze. Nakon toga ih potopite u vruću vodu za minut-dva. Izvadite ih i ostavite da se ocede.

Za to vreme pripremite nadev. Očistite i naseckajte crni luk i šargarepu na veoma sitno. Malo ih prodinstajte na ulju. Kada omekšaju dodajte pirinač i malo vode. Kada pirinač nabubri, dodajte paradajz. Promešajte. Posolite i na kraju dodajte ostale začine.

Uzimajte po jedan list vinove loze i u njega stavljajte punjenje. Umotajte u rolnicu. Sarmice ređajte u šerpu, koju ste premazali uljem i na dno postavili nekoliko listova vinove loze. Kada poređate sve sarmice, u šerpu sipajte oko 2 šolje vode i kuvajte na laganoj vatri.

Za preliv upržite brašno. Razredite ga sa oko pola šoljice vode. Mešajte da postane glatka kaša. Dodajte umućena jaja i kiselo mleko i kuvajte dok neprestano mešate. Kada dobijete željenu gustinu, sklonite sa vatre. Posolite po ukusu.

Sarmice serviramo prelivene sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: