Domaće suvo konjsko meso

19/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Dobro vino traži uz sebe dobro meze, a najukusnije meze je suvo konjsko meso."
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade debljine 4 cm (mišiće secite uzdužno, očistite od tetiva i hrskavice).

U izduženu posudu sipajte sloj so debljine 2 cm. Preko poređajte komade mesa i posipajte solju, tako da prekrijete meso u potpunosti. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto da odstoji nekih 36 sati.

Kad meso izvadite iz soli, potopite ga u hladnu vodu. Neka odstoji u vodi nekih 12 sati, ali na svakih 4 sata menjajte vodu.

U posudi pomešajte oko 70 - 80 g začina (količina i vrste začina su vaš izbor). Dobijenu mešavinu začina isipajte na novinsku hartiju. Obrišite meso, pa ga dobro uvaljajte u začine.

Svako parče mesa nanižite na debeo konac, pa zakačite da se suši na suvom i vetrovitom mestu. Meso se suši 7 - 14 dana, zavisno od klimatskih uslova i debljine mesa.

Suvo meso čuvajte umotano u najlon kesama na suvom i hladnom mestu (frižideru).

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija