Kezekuhen sa kupinama

19/02/2017
"Ništa ne podiže raspoloženje tako, kao ovaj kolač, sa imenom teškim za izgovor"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 463
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za biskvit
  • keks - 200 g, sa maslacem
  • maslac - 60 g
  • za nadev
  • vurda - 450 - sa manje masti
  • kisela pavlaka - 120 g
  • šećer - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • skrob - 1 supena kašika
  • limunov sok - od polovine limuna
  • vanila
  • kupine - 300 g, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljemo na mrvice i pomešamosa rastopljenim kravljim maslacem. Mesimo koliko je moguće i razmesimo smesu u mali kalup za torte, koji se otvara.

Prethodno smo na dno kalupa stavili papir za pečenje. Pritiskamo smesu od keksa prstom ili kašikom, kako bi se napravila kora. Ivice kalupa mažemo maslacem i ostavljamo u frižider da se stegne dok ne spremino nadev.

Mikserom umutimo vurdu i šećer dok ne dobijemo gladak krem. Dodajemo skrob i pavlaku i nastavljamo da mešamo. Dodajemo jedno po jedno jaje, i ne prestajemo sa mućenjem dok ne dobijemo glatku, homogenu smesu.

Nakraju dodajemo vanilu i limunov sok. Umućenu smesu podelimo ravnomerno preko kore. Kupine poređamo preko nadeva. Pečemo na 170 stepeni oko jedan sat.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija