Mešana turšija bez kuvanja

19/02/2017
"I ovaj put bakina turšija je prosto vrh"
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 588
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • povrće - po izboru
  • šećer - 4 kašike
  • so - 4 kašike
  • sirće - 20 kašika
  • aspirin - 5 - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je za jednu teglu od 3 litre. Povrće je po sopstvenom ukusu i želji. Ja sam koristila kupus, šargarepa, paradajz-paprike, karfiol, tikvice, zeleni paradajz. Povrće se opere i stavlja u teglu. Na dno se stavljaju listovi kupusa.

Nakon toga se ređa drugo povrće (po mogućstvu celi ili isečeni na krupne komade). Kada se tegla napuni stavaljamo šećer, so, sirće i asprin.

Sipamo vodu i zatvaramo teglu. Okrećemo naopako.

Važn je da se svaki dan tegla okreće na gora, a posle naopako da bi se so i šećer rastvorili, i da bi proces fermentacije protekao pravilno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti