Ukusna zečija kapama

19/02/2017
"Servirajte gostima ukusnu zečiju kapamu, i zasluženo ćete dobiti aplauze"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1 kg
  • luk - 3 glavice
  • paradajz - 5 - 6 (može i tegla oljustenih)
  • beli luk - 1 - 2 glavice
  • lovorov list - 2 komada
  • vino - 1 šolja
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika
  • nana
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se potapa u vodu sa malo sirćeta, da odstoji sat-dva, nakon čega se ocedi. Luk se iseče na krupne komade i zajedno sa mesom se dinsta.

Posipa se alevom paprikom i dodaje voda, kada provri se dodaje paradajz, čenj belog luka ili cele glavice.

Sipa se vino i svi začini. Kada voda ispari kapama je gotova za serviranje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija