Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Zapečen sataraš sa jajima na oko

Zapečen sataraš sa jajima na oko

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Zapečen sataraš sa jajima na oko
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
19/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
"Ukusna večera ili brzi ručak koji se sprema za nekoliko minuta - probajte i podelite sa prijateljima."

Potrebni sastojci

  • luk - 3 glavice
  • paprike - 500 g
  • paradajz - 500 g
  • sir - 250 g
  • so
  • biber
  • peršun - 1/2 veze
  • jaja - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk, pa ga propržite. Dodajte iseckanu papriku i nakon 3-4 minuta dodajte paradajz, so i biber po želji.

Kada se povrće zajedno proprži, dodajte izmrvljen sir i promešajte. Sklonite sa vatre i dodajte 1/2 iseckanog peršuna. Ponovo promešajte, pa dobijenu smesu isipajte u tepsiju, koju ste prethodno premazali maslacem.

Napravite 6 udubljenja i razbijte jaja. Stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok se jaja ne zapeku. Kad izvadite, posipajte preostalim peršunom.

Po želji, možete poređati i nekoliko ljutih papričica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti