Novogodišnja torta sa tiramisu kremom

19/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Dočekajte Novu godinu u društvu voljenih osoba i uz parče ove veličanstvene torte."
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano277
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 150 g
  • kakao - 50 g
  • čokolada - 50 g
  • za krem
  • žumanac - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • vino - 100 ml Marsala
  • maskarpone - 300 g
  • grilijaš od badema - ½ šolje
  • za sirup
  • vino - 100 ml Marsala
  • kafa - 150 ml jako
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite u krem. Dodajte šećer i na kraju brašno sa kakaom. Mešajte pažljivo špatulom. Dodajte rastopljenu čokoladu u podelite smesu na 2 dela.

Ispecite dve kore u kalupu veličine 24 cm. Ostavite ih da se ohlade.

Napravite jak espreso. U njega dodajte šećer i promešajte. Kada se ohladi, dodajte vino.

Umutite žumanca za krem na pari zajedno sa šećerom. Dodajte vino i produžite da mutite dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i u njega dodajte maskarpone sir.

Na kraju dodajte slatku pavlaku, koju ste prethodno umutili.

Sklopite tortu, tako što postavite jednu koru u prsten. Prelijte sirupom i premažite kremom. Pospite grilijašem od badema i stavite preko drugu koru. Ponovo prelijte sirupom, premažite celu tortu kremom i ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Kada je torta ohlađena, oslobodite je prstena i ukrasite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti