Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Novogodišnja torta sa tiramisu kremom

Novogodišnja torta sa tiramisu kremom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Novogodišnja torta sa tiramisu kremom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
19/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Dočekajte Novu godinu u društvu voljenih osoba i uz parče ove veličanstvene torte."

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 150 g
  • kakao - 50 g
  • čokolada - 50 g
  • za krem
  • žumanac - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • vino - 100 ml Marsala
  • maskarpone - 300 g
  • grilijaš od badema - ½ šolje
  • za sirup
  • vino - 100 ml Marsala
  • kafa - 150 ml jako
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite u krem. Dodajte šećer i na kraju brašno sa kakaom. Mešajte pažljivo špatulom. Dodajte rastopljenu čokoladu u podelite smesu na 2 dela.

Ispecite dve kore u kalupu veličine 24 cm. Ostavite ih da se ohlade.

Napravite jak espreso. U njega dodajte šećer i promešajte. Kada se ohladi, dodajte vino.

Umutite žumanca za krem na pari zajedno sa šećerom. Dodajte vino i produžite da mutite dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i u njega dodajte maskarpone sir.

Na kraju dodajte slatku pavlaku, koju ste prethodno umutili.

Sklopite tortu, tako što postavite jednu koru u prsten. Prelijte sirupom i premažite kremom. Pospite grilijašem od badema i stavite preko drugu koru. Ponovo prelijte sirupom, premažite celu tortu kremom i ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Kada je torta ohlađena, oslobodite je prstena i ukrasite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: