Mešani roštilj

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Mešani roštilj
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Ovo nam je omiljena salata."

Potrebni sastojci

  • meso - 1 kg, za ćevape
  • luk - 1 velika glavica
  • so
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • čubar
  • kumin
  • biber
  • pačije meso - 1 kg, za ražnjiće
  • šnicle - 10 komada
  • kobasice - 12 komada, sirovih
  • slanina - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meso za ćufte pripremamo prethodnog dana. Sameljemo i ostavimo da prenoci. Drugog dana pomešamo sa sitno isečenim lukom, solju, čubrom, kuminom, biberom.

Začinjavamo šnicle i pačetinu sa začinima ili marinadom po izboru (npr: sirće, ulje, soja sos, luk, beli luk, biber).

Sve ostavljamo da odstoji bar 4 sata. Na ražnjiće poređamo velika parčeta pačetine, napravimo ćufte od mlevenog mesa.

Pečemo na ugrejanom roštilju. Između kobasica, šnicli, ćevapa i ražnjića ređamo isečenu slaninu na trake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: