Grčka musaka sa patlidžanom

20/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Ova grčka musaka sa patlidžanom je ukusna, lepa, mirisna i neodoljiva!"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 160
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenu vodu skuvati oljušten krompir (da ne budu prekuvani). Ohladiti ih i naseći na kolutiće. Paradajz i patlidžan narezati na kolutove.

Patlidžan zapeći kratko na gril tiganju. U tiganju upržiti luk i beli luk da omekšaju. Dodati mleveno meso i nakon 3-4 minuta skloniti sa vatre.

Posuti naseckanim peršunom i mirođijom. U pleh namazan maslacem ređati musaku na sledeći način: paradajz (krugovi nasečeni na pola), krompir, mleveno meso i patlidžan, i tako dok ne utrošite sastojke.

Odozgo malo posoliti. U posudu umutiti jaja, dodati pavlaku i mleko. Dobro promešati pa preliti musaku. Jelo peći na 250 stepeni 30 - 35 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija