Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Hrskavi pohovani luk sa prezlom

Hrskavi pohovani luk sa prezlom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Hrskavi pohovani luk sa prezlom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Idealno meze uz hladno piće!"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 velike glavice
  • jaja - 1 - 2 kom.
  • soja sos
  • brašno
  • biber
  • prezle
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštiti pa ga naseći na tanke krugove. Prstima ih podeliti da bi se odvojili.

Posoliti i malo poprskati soja sosom. U posudu sipati brašno, pomešano sa malo bibera.

Svaki krug potopiti u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti u zagrejanom ulju do zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: