Pečene marinovane paradajz-paprike sa šargarepom

20/02/2017
"Ukusne slatko-kisele paradajz-paprike za zimu"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • crvene paradajz - paprike - 25 - 30 srednje veličine
  • šargapepa - 1 kg
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 1 - 2 glavice
  • sastojci za 1 papriku
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice (može i med 1 kašičica)
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo paradajz-paprike od semena i drške.

U svaku stavljamo od navedenih sastojaka: so, šećer, ulje i sirće.

Šargarepu isečemo na parčiće, takođe i beli luk - peršun krupnije, i sve zajedno promešamo.

Punimo paradajz-paprike i ređamo u pleh, pečemo u rerni dok se ne zapeku (tvrđe su ukusnije)

Vrele ih stavljamo jednu preko druge u tegle. Zatvorimo i okrenemo naopako.

Sterilizacija nije neophodna. Ne pune se ničim zato što puštaju sopstveni sos.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija