Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Krompir u maslacu sa fileom i topljenim sirom

Krompir u maslacu sa fileom i topljenim sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Krompir u maslacu sa fileom i topljenim sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Spremite malo više piva jer ovaj krompir pije dosta."

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 kom. krompira srednje veličine
  • dimljeni file - 100 g
  • topljeni sir - 1 pakovanje
  • maslac - 150 g
  • beli luk - u prahu
  • biber
  • aleva paprika
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i naseći po dužini i nekoliko puta po širini.

Proreze posoliti i staviti obilno maslac. Od filea rezati tanke trakice i stavljati po 1 do 2 parčeta.

Topljeni sir dobro utisnuti u proreze. Pobiberiti, posuti belim lukom u prahu, mirođijom i alevom paprikom.

Svaki krompir lepo uviti u foliju i staviti u pleh. Peći na 200 stepeni u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: