Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija Supa»Ukusna pačija supa

Ukusna pačija supa

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Ukusna pačija supa
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Bogata i aromatična supa, čiji će ukus bukvalno dotaći vaša čula"

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 400 g, i iznutrice
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • krompir - 4 komada
  • fida - 2 šake
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pačetina se seče zajedno sa iznutricama i poliva vodom. Dodaje se so i ostavlja da provri.

Luk, šargarepa i paprika se sitno iseku i dodaju u meso, kada omekani. Pačetini je potrebno malo više kuvanja. Ne dodaje se ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.

Oljuštimo krompir, isečemo ga na kockice i dodajemo u bujon. Dodajemo i fidu. Kada krompiri i fida omekane se dodaje ispasiran paradajz. Kada se i on skuva, stavljamo šerpu sa strane.

Pravimo zapršku. U posebnoj činiji pomešamo kiselo mleko i žumance. Kutlačom zahvatimo od pačije supe i neprestano mešajuci dodajemo u zapršku, da se izjednači temperatura. Nakraju lagano dodajemo zapršku u supu.

Začinimo biberom i posipamo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: