Piletina sa predivnim sosom

20/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Još se pitate šta da spremite? Ovo pile u sosu je pravi recept. Već nam je krenula voda na usta..."
Priprema5 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 820
  • Pregledi tokom meseca116
  • Pregledi tokom desmice39
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso očistiti i oprati. Ako koristite celo pile, naseći ga na parčiće. U ovom slučaju sam koristila batake. Osuštiti ih uspomoć ubrusa.

U dubokoj šerpi ugrejati ulje i maslac. U nju staviti meso i pržiti dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Luk oljuštiti i naseći na polumesece, pa dodati u piletinu.

Promešati i kuvati nekoliko minuta dok luk ne omekša. Ringlu podesiti na srednju temperaturu, naliti bujon i staviti poklopac.

Ostaviti da se krčka 20-ak minuta. Uz ovaj recept koristiti kvalitetno i dobro belo vino, jer zbog ukusa zaista vredi.

Sjediniti majonez i vino, da sebi olakšam posao, ja ih stavljam u teglu, zatvaram poklopcem i tresem dok se sastojci ne sjedine. Dobija se homogena smesa.

Otvoriti poklopac i sipati sos od vina i majoneza u pile i luk, promešati i dodati sitno naseckan čen belog luka, prstohvat majčine dušice, so i biber po ukusu.

Dobro promešati i kuvati na umerenoj temperaturi još 15 minuta.
U početku je sos malo ređi, ali uz povremeno mešanje, alkohol i voda isparavaju, pa će sos postati gušći.

Isključiti ringlu i posuti peršunom. Ovaj recept možete spremiti i sa zečetinom, procedura je ista. Sos je veoma ukusan, toplo preporučujem da probate!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija