Prženi krompir sa belim lukom i jajima

20/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Brz i pikantan obrok - ukusan, mirisan i lak za pripremu. Hoćete li nam se pridružiti?"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 - 10 komada, srednje velikih
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • biber
  • korijander - 1/2 kašičice
  • ljute paprike - 2 komada, 1 zelena i 1 crvena
  • jaja - 4 komada
  • peršun
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i isecite na kockice.

U tiganj sipajte suncokretovo/maslinovo ulje i zagrejte ga.

Stavite krompir da se prži na tihoj vatri, dok ne porumeni i omekša.

Dodajte maslac, beli luk i iseckane ljute paprike.

Nakon nekoliko minuta začinite. Napravite 4 udubljenja i razbijte jaja.

Poklopite i ostavite jaja da se isprže (3-4 minuta).

Posipajte peršunom i poslužite.

Po želji, možete posipati i ljutim papričicama.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija