Rolat od milibroda (kozunaka) u kalupu za kuglof

20/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ovaj recept je 2 u 1 - ukusan kozunak u obliku kolača - priprema se lako i neverovatno je ukusan."
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano425
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 6 kom
  • maslac - 200 g
  • šećer - 200 g
  • kvasac - 1 kockica
  • sveže mleko - 250 ml
  • kora od limuna - od 1 limuna, narendana
  • esencija - 1 kom. tečna od limuna
  • šećer - 1 kesica, od limuna
  • vanilin šećer - 2 kom
  • so - prstohvat
  • slatko - 1/2 male tegle, od plavih šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja dobro umutiti sa šećerom, pa dodati mleko.

Kvasac aktivirati sa malo toplog mleka, kašikom šečera i brašna. Od svih sastojaka umesiti meko i elastično testo.

Udariti ga o kuhinjsku radnu površinu 25 puta. Ostaviti ga da naraste na toplom, pa ga podeliti na 6 dela. Svaku od tri loptica razviti oklagijom u koru, mazati slatkom, naviti u tanku rolnu i oblikovati kao fitilj.

Od tri fitilja uplesti pletenicu. Od ostala tri napraviti isto. Namazati kalup za kuglof uljem i posuti malo brašna, pa staviti prvu gotovu pletenicu.

Drugu pletenicu postaviti u drugi kalup, jer su kalupi mali. Ostaviti na toplom da narastu i posle ih premazati umućenim žumancem, mlekom i uljem.

Posuti obilno šećerom. Peći na 160 stepeni u zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija