Srnetina u đuveču

20/02/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1478
"Vi pronađite meso, a mi znamo tačan recept za pripremu ovog specijaliteta."
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Srneće meso se potopi na nekoliko sati ili ceo dan u vodu sa sirćetom i nekoliko listova lorbera. Nakon toga se izvadi, ocedi i iseče u porcije.

U glinenu posudu naređamo oljuštene i isečene krompire. Operemo pečurke i šargarepe. Isečemo ih i stavimo u đuvečaru. Beli luk se oljušti i ređaju se celi čenovi.

Luk se oljušti i seče se na krupno. Paprike očistite od semena, nasecite ih i dodajte u kropmpir. Odozgo stavite meso i zalijte vinom.

Dodajte začine po ukusu. Prelijte vodom. U zagrejanu rernu na 180-190 stepeni ostavljamo da se peče 2-3 sata. Probajte, kada meso počne da se odvaja, gotovo je.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija