Prepelice na lovački način

20/02/2017
"Specijalni predlog za ljubitelje divljači."
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepelice se očiste i kuvaju u posoljenoj vodi desetak minuta. Sipajte ulje/maslinovo ulje u tiganj i izdinstajte pečurke iseckane na sitno i deo dimljene slanine (oko 50 gr).

Prepelice se začinjavaju sa solju i biberom prema ukusu. Pune se pripremljenim nadevom od pečuraka i dimljene slanine. Obavijaju se slaninom isečenom na trake.

Sipajte ulje u tiganj i ispržite luk isečen u obliku polumeseca. Dodajte paprike isečene na krugove i šargarepu.

Nakon nekoliko minuta dodajte pečurke i začine. Promešajte dobro i prespite odmah u đuvečaru ili aparat za brzo kuvanje. Na vrh se poređaju prepelice. Rasporede se čeri paradajz, masline i ostatak slanine.

Poklopite i kuvajte na 160-170 stepeni oko dva sata. Nakon sat vremena dodaje se pire i jelo se dokuvava. Pospite sitno iseckanim peršunom i servirajte uz prilog po izboru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija