Prirodni ćevap od divljači

20/02/2017
"Eto jednog ukusnog razloga da prebacite pušku preko ramena i postanete lovac."
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • meso - 1 kg divlje svinje ili vepra
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - dva komada
  • biber
  • piment
  • so
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na komadiće. U šerpu se pod pritisak stave isečeno meso i glavica luka prethodno isečena na dva dela.

Dodaju se začini, lovorov list, piment i nalije se voda toliuko da pokrije meso. Ostavi se da vri na tihoj vatri 45 minuta.

Nakon toga meso se stavlja u duboki lonac sa zagrejanim uljem da se proprži sa svih strana. Začinjava se sa solju i crnim biberom.

Minut dva pre nego što se skine s vatre dodaje se prstohvat čubra.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija