Sir sa kobasicom na vračanski način

20/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Hajde da vidimo koliko vas će znati za ovo ukusno jelo.. Lajkujte ako ste probali sir na ovaj način, podelite ako ste spremili recept i ostavite komentar biste voleli da probate, a niste. Recept je neverovatan i deo je bugarske tradicije."
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • lukanka - 200 g (čajna kobasica)
  • sir - 400 g
  • paradajz - 500 g
  • paprika - 4 komada pečenih
  • so
  • biber
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasicu i rasporedite je u 4 nauljane tavice, a zatim dodajte u svaku po jednu krišku sira.

Paradajz iseckajte na kockice i posipajte preko sira. Posolite i malo pobiberite.

U svaku tavu stavite po jednu pečenu papriku.

Napravite malo udubljenje i razbijte jedno jaje.

Poklopite i pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.

Izvadite iz rerne i posipajte kačkavaljem, pa vratite još nekoliko minuta da se zapeče.

Po želji, možete dodatno začiniti.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija