Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Svinjske šnicle u listu kupusa

Svinjske šnicle u listu kupusa

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Svinjske šnicle u listu kupusa
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Teško da ćete naći ukusniji način za pripremu mekih šnicli."

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • pečurke - 5 kom.
  • kiseli kupus - 6 kom. listova kiselog kupusa
  • ZA MARINADU
  • senf - 1 kašika
  • majonez - 1 kašika
  • vorčester sos - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte senf, majonez, soja sos, biber i so po ukusu. Stavite šnicle u tu smesu, promešajte i stavite činiju u frižider na 30 minuta.

Pečurke i šargarepe se iseku na krupno.

Uzmite jedan list kupusa, na njega stavite jednu šniclu. Stavite malo pečuraka i šargarepe i uvijte kao sarmu.

Tako uradite i sa ostalim sastojcima. Poređajte tako napravljene sarme u pleh i sipajte malo vode.

Prekrijte folijom i pecite oko dva sata u umereno zagrejanoj rerni (170-180 stepeni). Ako je potrebno, dodajte još vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: