Krompir pire, kobasice i masline u đuvečari

21/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Ukusna večera može se pripremiti i za 15 minuta, pogledajte, probajte i podelite!"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir – 500 - 600 g
  • so
  • aleva paprika
  • kobasica – 200 - 250 g, sa šunkom
  • masline – 50 g
  • peršun
  • pavlaka – 100 ml
  • maslac – 30 g
  • jaja – 4 komada
  • sir – 150 - 200 g
  • ljutenica – 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u slanoj vodi. Oljuštite ga i usitnite presom.

Dodajte maslac, pavlaku, začine po ukusu i promešajte. U pire dodajte i naseckane masline, kobasicu i peršun.

Dobro promešajte i sipajte smesu u đuvečare do polovine.

Promešajte sir i ljutenicu i stavite preko pirea. Prekrijte preostalim pireom.

Napravite udubljenja u pireu i u svako udubljenje slomite po jedno jaje.

Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija