Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Krompir pire, kobasice i masline u đuvečari

Krompir pire, kobasice i masline u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Krompir pire, kobasice i masline u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusna večera može se pripremiti i za 15 minuta, pogledajte, probajte i podelite!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 - 600 g
  • so
  • aleva paprika
  • kobasica - 200 - 250 g, sa šunkom
  • masline - 50 g
  • peršun
  • pavlaka - 100 ml
  • maslac - 30 g
  • jaja - 4 komada
  • sir - 150 - 200 g
  • ljutenica - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u slanoj vodi. Oljuštite ga i usitnite presom.

Dodajte maslac, pavlaku, začine po ukusu i promešajte. U pire dodajte i naseckane masline, kobasicu i peršun.

Dobro promešajte i sipajte smesu u đuvečare do polovine.

Promešajte sir i ljutenicu i stavite preko pirea. Prekrijte preostalim pireom.

Napravite udubljenja u pireu i u svako udubljenje slomite po jedno jaje.

Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: