Prolećna kaša od koprive sa jajima i sirom

21/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Predlažemo vam jednu zdravu i veoma ukusnu ideju iz bugarske retro kuhinje koja se sprema za samo 40 minuta. Proverite i sami."
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano631
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu očistiti i oprati. U šerpu naliti vode (oko 1.5 l) i ostaviti da provri. Koprivu dodati u kipuću vodu i kuvati oko 15 minuta.

Koprivu izvaditi rešetkastom kašikom i naseckati. U malo masnoće upržiti sitno naseckan luk i beli luk, da omekšaju. Posuti brašno i alevom paprikom.

Naliti od bujona i mešati neprestano, da ne ostanu grudvice. Vratiti koprivu i posoliti. Kašu kuvati desetak minuta i dodati jaja.

Dobro promešati i nakon 5 minuta skinuti sa vatre. Kašu servirati posutu sirom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija