Ćufte frikase sa peršunom

21/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ćufte frikase se belim sosom i peršunom. Veoma popularno jelo, malo zaboravljeno, ali ukusno i zaista zaslužuje pažnju. Veoma je lako za pripremu."
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano204
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sjediniti sa pirinčem, čubarom, mlevenim biberom i lukom, pa oblikovati ćufte.

U šerpu naliti oko 1500 ml hladne vode i u nju dodati sitno naseckanu šargarepu i luk, malo soli, bibera u zrnu i lovorov list.

Kada voda provri, u nju staviti ćufte koja su prethodno premazana brašnom. Kuvati oko 50 minuta. Kada su gotove, ćufte vaditi iz šerpe.

Pripremiti zapršku od kiselog mleka, jaja i soka od limuna.

U posebnu duboku posudu naliti ulje. Brašno upržiti i postepeno mu dodavati bujon od ćufti, uz neprestano mešanje, dok se ne dobije glatka smesa, pa dodati zapršku.

Ostaviti dok ne počne da se krčka, pa dodati ćufte. Kuvati malo i servirati sa naseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija