Zapečena piletina

21/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Originalno zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama, mlekom, jajima i aromatičnim začinima."
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 520
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Pile ili pileći but skuvati u posoljenoj vodi zajedno sa začinima (majčina dušica, žalfija, so, beli biber. Skinuti mu kožu i kosti.

Kidati piletinu na parčiće. Naseckati pečurke prema željenoj veličini. Ostaviti ih u tiganju sa maslacem da omekšaju. Posoliti i pobiberiti belim biberom. Peršun sitno naseckati.

Pileće meso umešati sa pečurkama i peršunom. Ako je potrebno, dodatno posoliti. Sipati u odgovarajući pleh, prethodno namazan maslacem.

Umutiti jaja i kiselo mleko. Sjediniti sa kačkavaljem i preliti meso. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok jelo ne bude gotovo.

Brzo, lako, a toliko ukusno. Obavezno probajte!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija