Aromatični milibrot (kozunačići)

21/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Vazdušasti domaći kozunačići koji ne zahtevaju mnogo vremena, i pritom su neverovatno ukusni."
Priprema160 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno210 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano348
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 6 - 7 kom.
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • svinjska mast - 1 šolja
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 1.2 kg
  • šećer - 1 kesica limunovog šećera
  • vanilin šećer - 1 - 2 kom.
  • esencija - tečna, od limuna, 1 kom
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac aktivirati u pola posudice toplog mleka sa malo šećera i brašna.

Jaja umutiti dobro sa šećerom. Brašno prosejati i dodati mlečnu smesu i aktiviran kvasac.

Početi sa mešenjem, i postepeno dodavati rastopljenu mast. Dugo mesiti dok ne budu vidljivi mehurići. Testo rastegnuti i udarati o radnu površinu koliko je više puta moguće.

Ostaviti testo na toplom, pokriveno folijom, pa kad naraste ga podeliti na više lopti, u zavisnosti od broja kozunačića koji želimo.

Svaku loptu oblikovati u fitilj, plesti i uvijati odozdo. Ostaviti na toplom da narastu, pa nakon toga mazati umućenim žumancem, mlekom i uljem.

Posuti obilno šećerom i peći na 160 stepeni u zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija