Penjurlija Hrizantema

21/02/2017
"Ponekad kuvari nisu samo kuvari, nego pravi umetnici, koji prave čuda u kuhinji"
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano915
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U činiju se sipa mleko, dodaje se kvasac, šećer i malo brašna. Ostavlja se 30 minuta da nadođe. Brašno se proseva i zajedno sa kvascem i ostalim sastojcima se zamesi meko i elastično testo.

Ostavlja se da nadođe dok se ne udvoostruči. Izrendajte viršle i kačkavalj. Testo se deli na 20 delova.

Svaki se razvija u elispu (jedna loptica se ostavlja za sredinu pogače). U jednom delu svake se stavlja po jedna kašičica nadeva. Uvija se u rolat i seče poprečno na dva dela. Odgovarajući pleh se namaže uljem ili maslacem.

Počinjete da ređate rolate u jedna red sa odsečenim delom napred. Drugi red stavljate i preskačete po jedan. I na kraju treći red na isti način.

U sredinu stavljate jednu celu lopticu. Ostavite da nadođe i namažite umućenim žumancetom. Posipa se makovim semenom i susamom. Peče se na 200 stepeni 35 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti