Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File lososa u rerni sa belim vinom

File lososa u rerni sa belim vinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k266
File lososa u rerni sa belim vinom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Kralju riba nisu potrebni složni sosevi ili desetine začina, nego samo malo belog vina i limunovog soka kako bi naglasio njegov nežni ukus."

Potrebni sastojci

  • losos - file
  • limunov sok - 2 kašike sveže isceđenog
  • belo vino - 2 kašike
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Mere su za jednu porciju filea oko približno 150 grama.

File se posoli i poliva sa dve supene kašike svže isceđenog limunovog soka i istom količinom kvalitetnog belog vina.

Posipa se biberom i nekoliko kapljica maslinovog ulja. Pokriva se folijom i ostavlja da odstoji u frižideru bar nekoliko sati da bi upio sve ukuse.

Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. File lososa se servira topao sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2
50
40
30
21
10
Oceni: