Sote od srnećeg buta

22/02/2017
"Pripremanje mesa od divljači iziskuje strpljenje i majstorstvo. Da poljubimo ruku iskusnim majstorima koji će pripremiti ovaj izuzetno aromatičan sote od srnećeg buta i da se nadamo da će pozvati i nas!"
Priprema45 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno135 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mariniranje:
Isečemo luk i beli luk na sitno i dodamo ostale začine za marinadu, stavljamo ih na ringlu da provre i hladimo. Prelivamo meso i držimo ga u pokrivenoj posudi 24 sata u frižideru.

Isečemo oceđeno i od opne sa ivica dobro očišćeno meso i pržimo ga na maslinovom ulju zajedno sa solju i crnim biberom.

Dodamo oljuštene i izgnječene čenove belog luka i paradajz pire. Pržimo još jedan minut i dodajemo vino, ruzmarin i majčinu dušicu. Na kraju dodajemo nastruganu koru od limuna.

Pokrivamo posudu poklopcem i ostavljamo meso da se dinsta na tihoj vatri oko sat vremena.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija