Špagete Karbonara

22/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Klasičan recept italijanske kuhinje, koji obavezno treba isprobati. I ne interesuje nas ako ste na dijeti."
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Neka budu al dente i nemojte ih prekuvati. Kad se skuvaju, ocedite ih.

U teflonskom tiganju sa debljim dnom zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk. Dodajte slaninu i pržite dok ne porumeni.

Postepeno sipajte pavlaku, smanjite temperaturu, kako sos ne bi provreo. Mešajući sve vreme, prvo dodajte dva žumanca i promešajte, pa onda dodajte 50 - 60 ml vode u kojoj su se kuvale špagete.

Posipajte parmezanom, biberom i posolite po želji. Kad se sos malo zgusne, isključite ringlu i dodajte skuvane i oceđene špagete.

Dobro promešajte i rasporedite u tanjire. Posipajte malo bosiljka preko i poslužite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija