Lagani džem od jagoda

22/02/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Nemate iskustvo - nema problema. Ovaj aromatični džem od jagoda, koji podseća na leto, priprema se izuzetno lako "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano447
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • očišćene jagode - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • limunska kiselina - 2 kašičice (ili jabukovo sirće)
* merne jedinice

Način pripreme

Krupnije jagode se iseku na parčiće i poređaju u veliku činiju. Pospu se šećerom i promešaju, da se sve prekrije ravnomerno. Ostave se makar osam sati da otpuste sok.

U veliku šerpu, ili kao u mom slučaju u električni tiganj, sipaju se jagode iz činije zajedno sa šećernim sirupom, koji su otpustile. Kuvaju se na srednjoj temperaturi. S vremena na vreme se kašikom odstrani pena koja se skupi.

Pasirajte smesu da se dobije džem. Vreme kuvanja je relativno i postoje dva osnovna načina kako da znate kada je vreme da isključite ringlu. Prvi je da uzmete čašu hladne vode i u nju da se stavi kapljica slatkog. Ako se raspši u vodi, a pada cela, znači da je slatko gotovo. Drugi način je da se sipa malo slatkog u plitku činiju i da se napravi putić kroz njega. Ako se ne skupi odmah i ostavlja trag znači da je gotovo.

Nakon što se skloni s vatre dodaje se limunska kiselina ili sirće. Dobro se promeša. Sipa se u već pripremljene, dobro oprane i osušene tegle. Zatvara se odmah i okreće se poklopcem na dole.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija