Turska poslastica Kazan dibi

23/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Ako otvorimo klub ljubitelja turskih poslastica, da li ćete učestvovati ili ćete biti samo degustator?"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano7 150
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • pirinčano brašno - 50 g
  • gustin - 60 g
  • šećer - 200 g
  • maslac - 50 g
  • cimet - u prahu
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte 1 šolju mleka i razmutite pirinčano brašno i gustin. Mešajte dok se lepo ne poveže.

Ugrejte preostalo mleko zajedno sa šećerom. Dodajte u tankom mlazu brašno i gustin. Neprekidno mešajte dok se krem ne zgusne. Kratko ohladite i dodajte omekšali maslac. Mikserom dobro pomešajte.

Premažite dno malog pleha maslacem. Pospite šećerom u prahu i karamelizirajte na ringli.

Ohladite karamel. Sipajte krem u pleh i izravnajte ga. Vratite pleh na ringlu i ostavite na tihoj vatri 3-4 minuta, dok počnu da se obrazuju balončići.

Sklonite pleh sa ringle i ohladite. Stavite pleh zatim u frižider i ostavite najmanje 2 sata da se stegne..

Gotov puding sipajte u odgovarajući tanjir i pospite cimetom.

Pre posluženja, isecite na parčiće.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija