Najukusnija začinjena piletina

23/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Imamo neverovatan recept za vas sa aromom zrelog paradajza, pečene paprike i piletine, začinjen sa mnogo belog luka i peršuna."
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano749
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • paradajz - 500 g
  • paprika - 500 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber
  • so - po ukusu
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake naseći na komade, začiniti ih alevom paprikom, biberom i solju. Poređati ih u pleh namazan maslacem i peći ih na 200 stepeni.

Kada meso bude skoro gotovo, naređati paradajz i vratiti nazad u rernu da se zapeče.

Paprike oljuštiti i sitno naseckati. Kada se ispeče paradajz, oljuštiti ga i dodati mu paprike. Dobro sve usitniti u vratiti u meso.

Dodati 2 - 3 čena naseckanog belog luka. Kuvati jelo još 10-15 minuta, nakon toga izvaditi i posuti peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti