Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Patlidžan sa makaronama u kalupu za kuglof

Patlidžan sa makaronama u kalupu za kuglof

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102673k264
Patlidžan sa makaronama u kalupu za kuglof
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Efektan i ukusan predlog od našeg kuvara Albene - patlidžan sa makaronama u kalupu za kuglof! Užitak za oči i nepce!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 - 4 kom.
  • makarone - 400 g
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 kom.
  • biber
  • bosiljak
  • kačkavalj
  • jaja - 2 kom.
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan naseći na kriške i ostaviti u posoljenoj vodi 10-ak minuta. Iscediti ga, pa upržiti i nakon toga postavljati na ubrus da upije višak masnoće. Prženi patlidžan nalepiti na dno i zidove kalupa.

Luk, šargarepu i beli luk sitno naseckati i ostaviti da omekšaju u malo masnoće. Nakon toga dodati mleveno meso i sitno naseckan paradajz. Posoliti, pobiberiti i dodati bosiljak. Promešati i ostaviti da se zgusne.

Makarone skuvati u kipućoj posoljenoj vodi. Nakon što se skuvaju, iscediti ih i ohladiti pod tekućom vodom iz česme. Sjediniti ih sa narendanim kačkavljem. Dva jaja i mleveno meso sa sosom od paradajza sipati preko patlidžana. Peći na umerenoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: