Punjene paprika sa bulgurom, pečurkama i maslinama

23/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Svi koji vole tradicionalnu kuhinju da daju jedan lajk za ovu mirisnu i ukusnu poslasticu. I da ne zaboravite da zapišete recept."
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano230
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika – 9 - 10 komada, suve
  • bulgur – 150 g
  • crni luk – 1 glavica
  • šargarepa – 1 komad
  • pečurke – 4 - 5 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika – 1 kašičica
  • masline – 10 - 15 komada
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike, stavite ih u posudu i prelijte vrelom vodom. Poklopite i ostavite ih 30 minuta da omekšaju. Operite bulgur i potopite ga u vodu na 30 minuta.

U tiganj sipajte ulje. Naseckajte luk i šargarepu na kockice i upržite ih. Nasecite pečurke na kockice i dodajte ih u luk i šargarepu. Kada se proprže, dodajte oceđeni i nabubreli bulgur.

Dobro promešajte, nalijte oko 100 ml i ostavite 3-4 minuta na vatri. Skinite sa vatre i dodajte jedan deo maslina, naseckanih na sitno, kao i peršun.

Izvadite paprike i očistite ih od semena. Napunite ih punjenjem i poređajte ih u pleh. Preostalo punjenje ubacite između paprika i poređajte masline.

Sipajte 2 šolje vode u kojoj su bile paprike. Pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija