Jagnjeća čorba

23/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Topla jagnjeća čorba, koja greje dušu."
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice – 500 g, skuvane
  • so
  • šargarepa – 1 komad
  • crni luk – 1 - 2 struka, mladi
  • beli luk – 1 struk, mlad
  • pirinač – 1 šoljica
  • bujon – 1, 5 l, proceđen od iznutrica
  • ulje
  • nana
  • biber
  • za zapršku
  • jaja – 1 komad
  • kiselo mleko – 2 kašike
  • brašno – 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpicu sipajte ulje. Kada se ugreje, upržite naseckane šargarepu, crni i beli luk. Nakon nekoliko minuta dodajte i nasečene iznutrice i pirinač.

Dodajte začine i nalijte bujon. Ostavite da se kuva, dok povrće ne omekša. Umutite jaje sa mlekom i brašnom. Stavite na vatru i sipajte malo od bujona.

Kuvajte zapršku 5 minuta i u tankom mlazu vratite u čorbu. Skinite sa vatre i poslužite čorbu toplu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija