Trakijska kavurma

23/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Napravite malo mesta na svovoj trpezi za najbolje iz bugarske kuhinje."
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano371
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • paprika - 4 - 5 komada, zelene i crvene
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paradajz - 1 tegla
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • tucana ljuta paprika - 1 - 2 prstohvata
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na kocke. U tubokom tiganju ugrejte 1-2 kašike ulja. Propržite meso oko 5-6 minuta. Dodajte luk, nasečen na rebarca i šargarepu naseckanu na kockice.

Nakon 3-4 minute dodajte naseckane paprike i kada se prodinstaju, dodajte propasirani paradajz i deo vode. Dodajte začine i dolijte malo tople vode. Promešajte i ostavite jelo da se kuva poklopljeno.

U tiganju sa malo ulja ispržite jaja na oko. Servirajte porciju kavurme sa prženim jajetom. Po želji možete posuti iseckani peršun.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti