Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselom pavlakom

23/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24980
"Dok ne probate ove šnicle, ne možete znati šta znači ukusno svinjsko meso."
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano540
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle – 4 komada
  • pečurke – 300 g konzervirane
  • crni luk – ½ glavice
  • so
  • biber
  • brašno – 1 kašika
  • kisela pavlaka – 250 g
  • belo vino – 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle istanjite čekićem za meso, posolite i pobiberite. Poređajte ih u pleh i sipajte malo ulja. Zapecite ih na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

U tiganju upržite ½ sitno naseckane glavice luka. Dodajte pečurke i nakon nekoliko minuta dodajte brašno.

Promešajte i ulijte vino i oko 150 ml vode. Ostavite da se kuva 10 minuta i dodajte umućenu kiselu pavlaku, so i biber.

Promešajte i nakon 1 minute prelijte šnicle. Vratite u rernu na desetak minuta. Poslužite šnicle sa sosom i pireom od krompira.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija