Kačamak sa sirom, maslacem i šarenom solju

23/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Ko ne voli mirisni kačamak? Ko?"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 139
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 500 g
  • voda - 1, 5 l
  • so
  • sir - 300 g
  • maslac - 125 g
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 1 litar posoljene vode da provri.

U posudi promešajte kukuruzno brašno i ostatak vode. Dobro promešajte i dodajte u vrelu vodu.

Mešajte drvenom kašikom, dok se ne zgusti i dok ne počne da kipi i pravi balone.

U tenjir izmrvite sir. Sipajte kačamak, ponovo sir, ponovo kačamak. U sredinu postavite kocku maslaca i pospite odozgo šarenu so.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti