Pogača u šerpi sa semenima

23/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Tajna je otkrivena – najukusnije pogače se prave u šerpi. Kuvari, jeste li zapisali?"
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano415
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno – 1, 2 kg
  • kvasac – 42 g
  • sveže mleko – 400 ml
  • kisela pavlaka – 200 g
  • ulje – 3 kašike
  • jaja – 3 komada
  • so – 1 kašika
  • šećer – 1 kašika
  • susam
  • makovo seme
  • maslac – 100 g
  • za premazivanje
  • jaja – 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte kvasac sa šećerom i toplim mlekom. Ostavite 30 minuta da se aktivira. Prosejte brašno i so.

Dodajte umućena jaja, pavlaku i ulje. Dodajte kvasac i umesite meko testo. Ostavite da nadolazi 1 sat. Odvojite jednu malu lopticu od testa.

Ostatak testa podelite na 4 dela. Svaki deo razvaljajte oklagijom i stavite ih jedan preko drugog, mažući maslacem između (osim poslednje). Isecite ovo testo na 8 delova, s tim da sredinu ostavite neisečenu. Na svakom od delova napravite razrez po sredini.

Uzmite dva široka kraja i ubacite ih odozdo. Na taj način olikujte sve delove. Prebacite testo u nauljenu šerpu. Postavite u sredinu lopticu testa. Ostavite da nadođe.

Premažite umućenim jajetom sa malo ulja. Pospite semenima i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite iz rerne i prekrijte krpom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija