Pogača sa nadevom od sira i jaja

23/02/2017
"Izuzetno efektna pogača, koja će vas zapanjiti i ukusom i mirisom!"
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 071
  • Pregledi tokom meseca254
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (jedno žumance je za premazivanje)
  • sveže mleko - 400 - 450 ml
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 3 kašike
  • so - 2 kašike
  • kvasac - 1/2 kockice
  • brašno - 1.1 kg
  • maslac - za premazivanje kora
  • ZA NADEV
  • jaja - 2 komada
  • sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejati brašno i aktivirati kvasac. Zamesiti elastično testo, podeliti na dva velika dela i jendu malu lopticu za sredinu. Jedan deo podeliti na tri dela i razviti tri oble kore, koje se premažu maslacem (treća ne).

Seći ih na četiri i svaki trougao seći od vrha na nekoliko mesta, na široki deo namazati maslac i staviti smesu od jaja i sira. Uviti u kiflu i istu proceduru ponoviti sa drugom lopticom.

Dobijenih osam kifli naređati, uvijajući ih u plehu u oblik ringišpila. Od male loptice oblikovati jedan deo kao orah, a drugu uplesti u dve male pletenice, zatim ih ukrstiti preko loptice za centar.

Ostaviti pogaču da nadođe, premazati žumancem i peći u ugrejanoj rerni oko 35-40 minuta na 160 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija